Bio

Mirte van Gent (1980) voltooide de MusicAllFactory en studeerde op contractbasis aan het Conservatorium van Tilburg. Twee jaar lang speelde ze in cabaretgroep Van Zolder in Brabant waar zij zich specialiseerde in samenzang.
Haar talent om zelf liedjes te schrijven heeft ze vanaf 2014 verder ontwikkeld bij Creatifs, een kweekvijver voor kleinkunst. Anderhalf jaar lang toerde ze door Nederland, om zich uiteindelijk definitief in Amsterdam te vestigen. Daar richtte ze samen met twee medespelers Theatergroep Padap op en stond met deze groep op het Wilhelmina Huiskamerfestival 2015 in Amsterdam.

In 2017 volgde Mirte de internationale Keep an Eye Summer Jazz workshopweek aan het Conservatorium van Amsterdam, met als specialisme vocal jazz.
Ook maakte zij deel uit van de vocal group VLVT Velvet, onderdeel van de Amsterdam Zang Academie, en behaalde met deze groep de tweede plaats in de tweede klasse op het Balk Topfestival in Rotterdam. Met de groep The Velvet Birds, een afsplitsing van VLVT Velvet, gaf zij een voorstelling in TOON.
Van 2019-2020 studeerde Mirte aan het Vocal Performance Institute, waar zij een nieuw solo (kleinkunst)programma ontwikkelde, Ongemak is het nieuwe roze.
Samen met schrijver Esther van der Krol is zij de maker van de Ontbijtkoek Podcast.

Mirte is werkzaam bij het Conservatorium van Amsterdam, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.